IŞIĞIN YOLU

Işığın yolu


Işığın Yolu, Nilüfer Devecigil' in 2017 tarihli, Doğan Kitap Yayınevi’ nden 233 sayfa olarak, Bir Bağlanma Hikayesi, alt başlığı ile basılmış romanı..

Kitap, başkahramanı Ayşenur’ un yolculuğunu, hayatından bir kesit alarak anlatıyor bizlere. 

Michael ile olan evliliği, geçmişi, ailesi ile olan ilişkisi, ve doğan kızı Işık ile başlayan annelik macerasını akıcı bir dille anlatıyor yazar..

Ayşenur’ un kızı ile ilişkisini kurarken; kendisini, annesiyle olan ilişkisini, zorlanmalarını ve altında yatan sebepleri yavaş yavaş algılayışını görüyorsunuz.. Bunları kabullenme süreçlerini çok insani bir şekilde, doğal bir dille hissediyorsunuz.. 

Karakteri sandığı, değişmez bildiği bir çok özelliğinin, aslında mizacına sonradan yapışmış şeyler olduğuna, Ayşenur ile beraber siz de şahit oluyorsunuz..

Kitap, hem ebeveynler ile çocukları arasındaki, hem de yetişkin insanlar arasındaki bağlanma türlerini çok güzel anlatıyor..

Geçmişten kaçmadan, geçmişten anlam çıkararak geleceğe bakmanın zor, ama günümüz, geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize kitap, Ayşenur’ un hikayesi üzerinden..

Nilüfer Devecigil, zaten bir psikolog.. Kişisel gelişim kitaplarındaki tarifleri, önerileri sevmeyenler için, bu tür psikologlar tarafından yazılmış kişisel gelişim kokulu romanların güzel bir tercih olabileceğini düşünüyorum..

“Yaşam bir koca aynanın içinde kendi yansımalarımızı görmekti.”

“Ancak kaybettiğimiz yolda devam etme cesaretimiz varsa, öğrendiğimiz her şey rehber olur yolumuzu yeniden bulmaya.”

“Senin ben, benim sen olmanı istemeden seni seveceğim.”

“Mevlana’ nın “Yaraların, ışığın içeri girdiği yerdir” sözünü hatırladı. Yaraları onu iyileştiriyordu sanki.”

Gibi gibi..

Sevdim..

Kitapla.. Sağlıcakla..






Etiketler: , ,