PANİK YOK.. GEÇER..



Bazı günler, bazı anlar, olumsuz düşünceler sarar bizi.. Tersimizden mi kalkmışızdır, eşek saatimize mi denk gelmiştir bilmem. Pek tatsızdır zaman..

Hani öyle, bir kahve içeyim.. Bir kitap, film, ya da sevdiğim bir arkadaşımla görüşeyim.. Olmadı bir iki çikolata atayım ağzıma iyi gelir’ den öte bir hal..

Yanında kimseyi istemezsin, yalnız kalmayı da öyle..

Bir an önce düzelsin istersin ruh halin.. Somut bir neden de yoktur aslında.. Ama kim bilir, belki üzüldüğün, sıkıldığın bir şeylerin acısı o anlarda çıkıyordur.. 

O ruh halinden çıkmak için başlarsın var gücünle çabalamaya..

Kendini iyi hissetmek için, şunları yap.. Mutlu olmak için şunları.. Kişisel gelişim kitapları, internet, koşar yardımına..

Ama..

Bu çabalamalar genelde işe yaramaz.. En iyi ihtimalle, anlık rahatlatır ama kısa sürer..

Panikle kaçmaya çalışırsın bu ruh halinden.. Çabaladıkça da yorulur, daha kötü hissedersin.. Biraz zamana bırakınca kendiliğinden geçecek şeylerin içinde kaybolursun.. Bu kadar paniğe, aceleye gerek var mı gerçekten..

Hem o anlardan da beslenmek lazım değil mi, hiç mi yok faydası.. Belki de içindekileri dışarı attığın anlardır aslında bunlar ve sonrasında çok daha iyi olacaktır herşey..

Morita, olumsuz duyguları bırakmak için gösterilen çabayı, direğe bağlanan bir eşeğin çabasına benzetiyor.. Eşek, kurtulmak için çırpındıkça, direğin etrafında dönüp durdukça, direğe daha yapışık, hareket edemez hale geliyor. 

Geldi mi gözünüzün önüne..

Ya da köydeki yaşlı anneanneninize bakalım ne durumda;

“Bugün pek tadım yok, ama şu inekleri bir sağayım önce, ahırı da temizleyeyim. Yemeği ocağa korum, yiyene içene yıkayana dek zaten gün biter; yarına Allah kerim” 

Hayatına, günlük işlerine, sorumluluklarına, ruh halindeki bu olumsuzluğu dondurarak devam edebiliyor. Tıkanmıyor, abartmıyor, trajedi yaratmıyor.. 

Keramet, inekte ahırda mı ??

Yoksa..

Bu anları taşıyabilecek ruhta, güçte, inançta, idrakta, olgunlukta olabilmekte mi!!

Evet, abartmayalım..

Biz de öğrenelim anneannemizden; mutsuz ve keyifsiz anların, inişlerin de doğal olduğunu.. Bu anları, hırsla yok etmeye gerek olmadığını.. Hayatımızın bir parçası olarak görebilmeyi, onlarla da yaşayabilmeyi, üstesinden gelebilmeyi..

Sağlıcakla..





Etiketler: